3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen "Engellilik Alanında Projeler" semineri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Valilik ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 Aralık 2023 Pazar Günü saat 11:00'de gerçekleşen Çelenk Koyma Törenine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi, Engelli Öğrenci Danışmanları ve öğrenciler katılmıştır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı 4 Aralık 2023 Günü Engelsiz Kampüs Birimi, Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği işbirliği ile gerçekleşen Av. Ali ULUSOY'un "Engellilik Alanında Projeler" başlıklı Semineri ile devam etmiştir. Seminer kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi engelli öğrencileri için de ilham verici olurken program çiçek sunumuyla sona ermiştir. Ebeveynler seminer sunumunda projelerle ilgili bilgi sahibi olurken engelli bireyler boyama etkinliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileriyle keyifli vakit geçirmişlerdir. Engelli bireyler yapmış oldukları boyamalarını Muğla Valisi İdris AKBIYIK, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan KAÇAR ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY'a göstererek birlikte fotoğraf çekilmişlerdir.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim Komisyonu üyesi Öğr. Gör. Mahmut BELER’in yürütücülüğünde Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım öğrencileri Kontrol Sende adlı oyunu oynamışlardır. Öğrenciler okul ortamında dolaşarak önceden belirlenmiş olan görevleri yerine getirirken karşılaştıkları fiziksel engelleri deneyimlemişler ve engelli öğrencilerin okul ortamında yaşadıkları deneyim hakkında farkındalık sahibi olmuşlardır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen "Engellilik Alanında Projeler" başlıklı seminerin haber metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.mu.edu.tr/tr/haber/msku%E2%80%99de-dunya-engelliler-gunu-etkinlikleri-1422
 

Son Güncelleme Tarihi : 08.12.2023 14:57 Okunma Sayısı : 277

Son Haberler