15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında "Engelsiz Tandem Bisiklet Turu"

15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında "Engelsiz Tandem Bisiklet Turu" düzenlendi.

Bisiklet turu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelsiz Kampüs Birimi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü Derneği iş birliği ile 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 13.00'de Muğla Menteşe Yeniköy Köy Meydanı- MSKÜ Engelli Öğrenci Birimi arasında gerçekleştirildi.

“Bisikletle Farkındalık, Beyaz Bastonla Güvenlik!” sloganıyla düzenlenen tur ile görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amaçlandı.

Tandem bisikletler, katılımcıların pilotluğunda görme engelli katılımcıların yardımcı pilotluğunda sürüldü.

Turda, yaşamında ilk kez bisiklet süren görme engelli katılımcılar ile görme engellilerin yaşadıkları zorlukları ilk kez deneyimleyen katılımcılar yer aldı.

Tandem bisiklet turuna Gören Kalpler Eğitim Derneği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Muğla İl Temsilciliği, HEY Akademi, Hürpedal, Espedal, Morpedal Kadın Bisiklet Derneği, MSKÜ Bisiklet Topluluğu, MSKÜ Engelsiz Spor ve Sosyal Yardımlar Topluluğu katıldı.

"Engelsiz Tandem Bisiklet Turu", Muğla İl Emniyet Müdürlüğünün bisiklet turu katılımcılarına öncülük ve artçılık etmesi sayesinde güvenli bir şekilde tamamlandı.

15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında düzenlenen "Engelsiz Tandem Bisiklet Turu"  haber metinlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
https://www.mu.edu.tr/tr/haber/engelsiz-tandem-bisiklet-turu-duzenlendi-1392
https://habermilas.com/haber/17224243/gorme-engelliler-tandem-bisiklet-turuyla-farkindalik-yaratti?preview=0af59a4fd8dc5ec3dbcc644781291ce3#
https://www.gercekfethiye.com/bisikletle-farkindalik-beyaz-bastonla-guvenlik/65418/?fbclid=IwAR1Lc03eQ3705vj_1FnWXgNrd89ZuBpQ4LPKXDdq8C49vQPeIRAHqalHCcc

https://marmarismanset.com/haber/17225087/gorme-engelliler-tandem-bisiklet-turuyla-farkindalik-yaratti

https://www.beskazagazetesi.com/engelsiz-tandem-bisiklet-turu-muglada-farkindalik-yaratti/

https://www.beskazatv.com/engelsiz-tandem-bisiklet-turu-muglada-farkindalik-yaratti/

Son Güncelleme Tarihi : 23.10.2023 11:16 Okunma Sayısı : 387

Son Haberler