“15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü” Etkinliği

“15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü” Etkinliği 
Üniversitemizde “Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü" kapsamında "Sosyal Dışlanma" başlıklı bir söyleşi düzenlendi.
Üniversitemiz Engelsiz Kampüs Birimi tarafından düzenlenen söyleşide, Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla İl Temsilcisi Seher Yılmazer konuşmacı olarak yer aldı.
Söyleşiye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Artay Yağcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıçhan Bayar, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri, Muğla Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, Muğla İl Müftülüğü temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve öğrenci katıldı.
Seher Yılmazer, ‘sosyal dışlanmanın’ sadece belli gruptan engellilerin maruz kaldığı bir ayrımcılık türü olmadığını, aynı zamanda farklı engellere sahip bireylerin ve ailelerinin de bu tür ayrımcılıklara maruz kaldığını söyledi.
“Bir gün sen de engelli olabilirsin” gibi dilimize yerleşmiş bazı söylemlerin yanlış olduğundan da bahseden Yılmazer, farkındalığı yüksek, sorumlu ve bilinçli bir toplumla geleceğin daha yaşanılabilir olacağını söyledi.
Söyleşinin ardından Seher Yılmazer’e konuşmalarından dolayı çiçek takdim edildi.

Haberle ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

Son Güncelleme Tarihi : 09.12.2021 14:12 Okunma Sayısı : 1288

Son Haberler